No Conti, still party (Cagliari 2-2 Roma)

Egyvalamiben biztosak lehetünk: minden még nem romlott el, Conti szelleme velünk van, a Romát továbbra is tudjuk szívatni. Ez legalább egy biztos pont. Pedig nagyon nem úgy indult, mindkét félidő elején nagyon gyorsan gólt kaptunk, utána viszont kijött a csapat legjobb oldala és egy nagyon értékes ponttal gazdagodtunk. Tovább után ennek a tanulságai, és pontozás.

Szóval azt láttuk, hogy van gerince a csapatnak. Talán csak azért mert még új minden, sok az új érkező, senkinek sem biztos a helye a kezdőben, de egy jelentősen erősebb csapat ellen 0-2-nél sem roppantunk össze. De az is lehet, hogy egyszerűen olyanok jöttek, akiknek a bennmaradás és túlélés mint cél még ismeretlen, és ahhoz vannak szokva, hogy minden egyes meccset nyerni kell, mindenáron.

Az is segített, hogy valöszínűleg a Serie B-ben való vitézkedés egyik hozománya, hogy tudunk nyomást gyakorolni, van elképzelés akkor is ha az ellenfél behúzódik. Mert itt ez történt, 2-0 után a Roma beállt kontrákra, és nem jött be. Ki tudja, ha az első félidő elején mi szerzünk gólt, lehet hogy simán elveszítjük. Hasonlítsuk össze ezt a Genoa-meccsel, ahol volt egy adag szenvedés, találtunk egy gólt, majd a második helyett rúgtunk egy kapufát, és a kontrából kaptunk egyet. Majd utána gyorsan még egyet. Onnan vége volt, itt viszont azzal hogy gyakorlatilag végig volt területünk, egy ismerős helyzet állt elő, és tudtunk is vele mit kezdeni.

Összeségében ez így igencsak impresszív volt, egy fejben és játékban kifejezetten erős csapatot láthattunk. Ha ilyen játékot és tartást tudunk mutatni úgy általában, akkor nagyon fasza kis csapat leszünk.

Storari – 8: Imádjuk. Először is azért mert hatalmasakat védett, legalább kétszer olyat hogy egy szavunk se lehet ha bemegy. A gólokról nem tehetett. Másodszor meg azért amennyire mindent kiad magából. Láttuk a gólok után mennyire örült, ugye? 39 éves, nem arról van szó hogy most akar karriert csinálni és ha sikeres lesz a csapat akkor majd elviszi a Juventus és keres egy rakás pénzt. Egyszerűen csak fontos neki.

Isla – 6: Elég gyenge első félideje volt, nagyon sokszor elmentek az ő oldalán, támadásban meg teljesen ötlettelen volt. A tizenegyest is róla kaptuk, de mondjuk azt inkább a bíró nyakába varrnám mint az övébe. A másodikra viszont nagyon feljavult, és a Roma balhátvádje is láthatóan elfáradt. Ha más nem, Isla erőnléte elképesztő, és ahogy egyre több ideje lett, úgy lett egyre veszélyesebb is. Sau gólját meg nagyrészt az ő beadása csinálta meg.

Salamon – 6: Elég bizonytalannak tűnt, de azért különösebb baj nem volt vele. A második gólt vagy ő nézte be, vagy nem kommunikáltak jól Alvessel. Az ő szempontjából ez egy baromi nehéz meccs volt, másból sem állt neki mint hogy egy erős és gyors támadósor lendületből vitte rá a labdát.

Bruno Alves – 8: Van egy olyan érzésem hogy ha szorgalmas leszek és sok értékelést írok, akkor a róla szóló részek főleg ilyen-olyan áradozások lesznek. Nagy kedvencem volt korábban is, és nemsokára a szurkolóké is lesz. Egyértelműen a védelem vezérbikája, a labdakihozatalokban nagyon sokat segített hogy milyen jól és ötletesen tud passzolni. 14 hosszú labdájából 11 volt pontos, talán még mélyslgi irányítónak is megállná a helyét. (Di Gennaro amúgy is csak egy iparos.) Emellett fizikálisan egy állat, mindent megnyer a levegőben, mindenhol ott van, és ha Dzeko nem lövi át a lábai között azt a kontrát, akkor még magasabbra is menne a jegy.

Murru – 7:  Abszolút kellemes csalódás volt a játéka, kifejezetten ötletes és hasznos volt támadásban, nagyon sokat hozzátett. Oké, volt területe rendesen, mert Salah nem védekezett, Florenyi meg nem támadott, de akkor is.

Ionita – 6.5: A legunalmasabb játékosunk lesz idén. A whoscored szerint fejelt egy kapufát, de az igazából Borriello volt. Ennyire unalmas ő.

Di Gennaro – 6.5: Nem rossz, nem rossz, de az a poszt támadásban nagyon fontos felállt védelem ellen. Elég sokszor kerültünk abba a helyzetbe hogy van előtte egy kis terület és egy nagy fal, és irányítonak kellene lennie – néha sikerült, néha nem. Voltak nagyon jó passzai és beadásai, de volt olyan is bőven hogy az ő rossz megoldása miatt nem lett semmi egy ígéretes helyzetből. Viccesnek hangzik, de Padoint talán érdemes lenne ott kipróbálni.

Padoin – 7: Merthogy a Pideon mindent tud. Fut sokat, passzol jól, szerel sokat, stb. Murruval nagyon jól érezték egymást, és bizonyára nem árt az sem hogy elég sok nagy meccsen játszott már, fejben rendben van.

Barilla – 6: Ügyes, egy büntetőt kapnia kellett volna, de azért nem a leghatékonyabb trequartista. Borriello és Sau alig voltak játékban, előbbinek elég sokszor vissza kellett jönnie labdáért, ami nem ideális, mert nélküle nincs értelme ívelgetni. Joao Pedro vagy Farias mindenképpen erősítés lesz.

Borriello – 7.5: Ez az ember egy életveszély. Gyakorlatilag akárhányszor labdához ér a kapuhoz közel, gólhelyzet lesz belőle. Nagyon nagy formában van, egy csúcson lévő Pinillára emlékeztet (te jó ég, ő milzen jó volt…) csak sokkal nyugodtabb. Egyelőre nagyon jó, kíváncsi vagyok mikor esik vissza.

Sau – 8: Az az érdekes, hogy oké oké, papíron nagyon jól mutat a meccse, de annyira nem is voltam lenyűgözve. Keveset volt játékban, régebben többet járt vissza labdáért, és kijjebbről kifezetten sok gólt rúgott. Kicsit elveszettnek tűnt a falban. Ezzel együtt ami jár az jár, Borriello gólja tisztán az ő érdeme, zseniális cselt csinált. Rúgott egy lesgólt (nem nyert semmit azzal hogy les volt, és remekül csinálta meg) és fejelt egy gólt. Ha ilyen az amikor elveszik és nincs formában, szép idényünk lesz.