Fedezzük fel együtt!

genoa-cagliari-streaming-siti-web-dove-e-come-vedereIndul a szezon, és mi is itt vagyunk! Azzal kell kezdenem, hogy a tavalyi évet nem igazán sikerült rendesen követni, így most, bár a lelkesedés megvan, kicsit nekem is újra bele kell majd tanulni a csapatba.

Mert sok minden változott, visszavonult a régi mag, gyakorlatilag teljesen újjáépült a csapat. A két évvel ezelőtt kiesettek közül csak Dessena, Farias, Sau és Murru olyan, hogy akkor is fontos játékos volt és most is az. Szóval most az lesz, hogy az első meccs apropóján megnézzuk hogy milyen is ez a mostani csapat, és hogy mit várnánk tőlük ma és úgy általában a szezonban.

Kezdjük a Gazzetta kezdőjével:

Öreg. Ha egy szóval kellene jellemezni ezt, biztos ez lenne az. Négyen vannak csak 28 alatt, és jópáran masszívan fölötte, de ehhez azért tegyük hozzá, hogy Joao Pedro és Farias még nem teljesen egészségesek, és ők azért lejjebb vinnék egy kicsit az átlagéletkort. Szóval egyértelmű, az a cél hogy idén megragadjunk, lehetőleg simán, utána meg már egy kicsit több pénz is lesz. És minden emberi számítás szerint ennek mennie is kell, ugyanis ezek a játékosok nem csak öregek, jók is. Isla, Padoin, Bruno Alves, Storari mind jó csapatokból jöttek, ahol ha nem is kezdők voltak, de minőségi cserék (jó, Isla talán nem, de jó játékos). Borriello meg… Maradjunk annyiban, hogy már van négy gólja.

Posztonként lebontva:

Storari jó kapus, semmi gond nincs vele. A védelem meg kifejezetten fiatal, úgyhogy kell is a tapasztalat. Arra azért jó lenne figyelni, hogy a kapusaink átlag (!) életkora 37 év, és ha már idén mondjuk Storari túlzottan lelassul, akkor gyorsan kell egy hosszabb távú megoldás.

Védelem: Ez lesz az igazan nagy kérdés. Régi mantrám, hogy egy frissen feljutott csapatnak akkor van esélye tartósan megragadni az első osztályban, ha a védelme erős. Ha a Serie B-t a támadójáték miatt nyeri meg, akkor az A-ban a legnagyobb erőssége nem fog tudni kijönni, olyan nagy a különbség. Legjobb példázat a Zeman-féle Pescara, ami gyönyörű játékkal, első helyen jutott fel, és csont nélkül esett ki (es ha nem rabolják le őket, szerintem akkor is így lett volna), míg a hozzájuk képest unalmas és szürke Torino simán megragadt és az EL-ig is eljutott. Így hat ez kulcsfontosságú, és ezzel a vezetőség is valamennyire tisztában van. Érkezett Isla, aki egy kiváló jobbhátvéd, érzésem szerint kicsit méltatlanul is volt hanyagolva a Juvéban, nem véletlen hogy a Copa America-győztes chilei válogatottban kezdő volt.

Bruno Alves a másik érkezőnk, róla egy facebook-posztban már regéltem. Azt összefoglalva, az egyik kedvenc játékosom már régóta, az összes válogatott tornán lenyűgözött a játéka, hihetetlen erő van benne. Ugyanakkor lehet tudni, hogy képes nagy hibákra, és klubban játszani nem láttam. Ezzel együtt is remek igazolás volt, és bízom benne, hogy be fog válni.

Murru a balhátvéd, őt meg mindig nem értem, sosem volt jó játékos, de valahogy nem bír kikerülni a kezdőből. A védelmünk leggyengébb pontja lesz.

Középpálya: Ez az a rész, ami szinte teljesen új, és mivel nem láttam túl sok Serie B-s meccset, nem tudok okosakat mondani. Padoin szinten remek igazolás, amellett hogy egy isten, szorgalmas játékos, aki tud védekezni és pontosan passzolni. Ionita meg Hellas legjobb középpályása volt tavaly.

Támadók: Itt sosem voltak gondjaink, Sau és Farias is bőven első osztályú csatárok, kieséskor sem ők voltak a probléma. Jött még Borriello, akivel kapcsolatban nem vagyok túl bizakodó, de ki tudja. Ezeknél a digó csatároknál néha bekattan valami, ha jó helyen vannak, akkor tudnak nagyon jók lenni. Talán az volt a gond hogy eddig túl erős csapatokban játszott, ki tudja. Mindenesetre az idei első tétmeccsen, egy Spal elleni kupameccsen 5-1-re nyertünk, amiből 4 gólt ő szerzett, és most is kezdeni fog.

Összességében meg annyit kell hozzátenni, hogy a B-ben mindig 4 védővel játszottunk, és nem tudom, hogy a felkészülés alatt mi zajlott, és hogy ez az átállás kényszerű-e vagy sem, de lehet, hogy van értelme, a keret tulajdonképpen megvan hozzá. Bár ha Joao Pedro visszatér, talán érdemesebb lenne a gyémántot használni, o annak a tetején érzi igazan jól magát.

Es végül a legfontosabb az összes közül: Rastelli. Fiatal edzőbával érkezünk, Rastellit az Avellinótól igazoltuk le tavaly. Akkor is nagy felelősséget kapott, a Serie B messze legerősebb csapatával kellett feljutnia, tulajdonkeppen simán meg is lett. Ez most meg sokkal nehezebb, leginkább rajta fog múlni hogy egy jól összerakott, szervezett ügyes csapat leszünk-e, vagy egy rakás bénaság. Tulajdonkeppen van egy elég mely kerete amit sokféleképpen össze tud rakni, szóval tényleg nagyon sok múlik rajta. Kicsit kockázatosnak is érzem a vezetőség döntését, hogy vele kezdjük meg a projektet, amikor olyan edzők vannak szabadon mint Pioli, Colantuono vagy Mandorlini. Persze lehet hogy egyikük sem vállalta volna, de nem hiszem, mint frissen feljutott de láthatóan A-ba való csapat, akiknek viszonylag van is pénzük, meg normális terveik a jövőre, elég jó munkahely. Na mindegy, tudjuk hogy Giulini szeret kockáztatni az edzőkkel, Zeman is az ő ötlete volt (és imádtuk!).

Úgyhogy összefoglalva egy jól összerakott csapatot szeretnénk látni, ahol az egyébként középmezőnyre tökéletesen alkalmas játékosok a potenciáljuknak megfelelően teljesítenek. Bruno Alves és Borriello kérdőjelesek, előbbiben nagyon bízunk, utóbbiban meg bízunk. A meccs után sokkal többet fogunk tudni. Forza!