Gyorsvonat, nem busz

Létezik olyan, hogy “jókor jövő hétközi forduló”? Hagyományosan mindenki utálja ezt az intézményt, de most Cagliari-szempontból jó hogy van. A Zeman-hullámvasútnak éppen a tetején vagyunk, egy idegenbeli 4-0-val (és marhára nem érdekel hogy a liga legrosszabb csapata ellen, akkor is) a mai ellenfél pedig a Milan, akitől szeretünk kikapni. Állítólag Inzgahi is egy kicsit Zemanosra veszi a figurát, remek támadások mellett nulla védekezéssel operál. Na de hahó, ebben mi vagyunk az olyanabbak.

If looks could kill they probably will

Egészen röviden szeretnék megemlékezni az Empoli-meccsről meg a helyzetről úgy általában: az van, hogy iszonyatosan kiszámíthatatlan a csapat, az erdmények is, de ha hosszú távon gondolkounk, akkor időt kell hagyni Zemannak. Idén nem lesz semmi kiemelkedő, egyelőre tartson biztonságosan a vonal fölött, tanítgassa a kézilabdát a játékosoknak, dolgozzon a fiatalokon. (Nem úgy. Vagy kit érdekel, csak focizzanak.) Közben szépülgessen a stadion, és gyűljön a zsebpénz következő nyárra. Amíg ez megy, addig meg nézzünk egy szórakoztató csapatot, aki néha kikap, néha nagyon megcsap másokat. És már clean sheetünk is van!

Szóval ezt mindig fejben kell tartani, amikor egy adott meccs kilátástalan játéka után csüggedünk. Viszont ugye hogy mennyivel jobb ez, mint eddig, amikor az volt hogy vagy most mutatunk valamit, vagy szétszalad az egész csapat, összeomlik a stadion, Cellinót lecsukják, megfulladunk az adósságban, esetleg ki is esünk. Most meg nézhetünk előre, és csodálhatjuk Cossu játékát.

Szóval ma este Milan, és az eredménnyel kapcsolatban halvány sejtésem sincs (normális esetben azt mondanám hogy a döntetlen már jó, de ezzel a két edzővel a padon ki tudja), de a mindkét csapat szerez gólt 1.50-ért szinte könyörög. Már aki játszik ilyesmit. A Gazzetta szerint visszatér Conti, erre mindenképpen nagyon kíváncsiak vagyunk.  Ha ránézünk a Milan várható kezdőjére, akár kétégbe is eshetünk, de azt azért jegyezzük meg, hogy már nem Allegri ül a padon, így a verőemberektől sem kell talán annyira félni. A kreativitástól és energiától szétrobbanó Cossura pedig pont Abate jut, úgyhogy van remény bőven.

Ennyi lenne mára, tényleg igyekszem sűrűbben jelentkezni, de ha épp nincs idő vagy mondanivaló akkor nem érdemes erőltetni. Végül is ultrahipszter-underground blogocska lennénk, vagy mi. Tömegtermelés és buzulás az nuku.*

*Azért ezt a mondatot nem merem a Torrente lehivatkozása nélkül csak úgy kitenni, ki tudja hány olvasót vesztenénk. Csak Chicagóban 8 milliárdot.