If no one kills us, then I think we should be fine

“Na ezt élvezni fogom”

Hát szóval szarban vagyunk. Üdvözlöm a kedves olvasókat, némi kihagyás után mostantól remélhetőleg újra funkcionálunk, heti egy posztot minimum szeretnék. Meg meccset nézni is. Ugyanis azzal kezdeném a rebootot, hogy eddig még egy percig sem láttam játszani a Zeman-csapatot, így nem lesz létösszegzés, fogalmam sincs hogy miért nincs több pontunk. Pontosabban ötlet azért van, de az elég közhelyes hogy nincsenek jó védők a csapatban, és Zeman nem tanítja meg őket védekezni.

Négy meccs után egy pont, otthon kikaptunk az Atalantától és a Torinótól, ráadásul, ami a legnagyobb égés, a Romát sem vertük meg. Ennél rosszabbul nehezen lehetne kezdeni a szezont, és a sorsolást nézve simán elképzelhető hogy Zeman győzelem nélkül távozik. Már ha olaszos türelemmel viseltetik iránta a vezetés, de Giulini nagyra törő tervei (2020-ra top 5-ös csapatot szeretne, sok sikert) talán kicsit hosszabb távra szólnak. És ennek most kivételesen örülünk: türelmet kérnénk Zemannak. Nincs napirenden a kirúgása, és én azt szeretném, hogy a 8. fordulóig ne is legyen. Ha a Samp elleni hazai és az Empoli ellen idegenbeli után is minősíthetetlen a pontszámunk, akkor mehet. Viszont addig várjunk türelemmel, tovább után van hogy miért. Meg némi tartalom az Interrel kapcsolatban.

 Nem ismeretlen az utolsó hely, a tavalyelőtti szezon elején is álltunk itt, aztán mégis az lett a közelmúlt legjobb idénye, a szörnyű kezdés és a későbbi hatmeccses vereségsorozat ellenére is. Ez van, nem tudunk rajtolni. Valahol van valami bája egyébként, ha túlélésre játszik valaki és ezt halogatással/lustasággal kombinálja, mint az ilyesféle olasz csapatok, akkor ez lesz belőle. Sebaj, lehet örülni amikor nyerünk.

Zemanról amúgy is tudjuk hogy a felkészülés tulajdonképpen csak sok gyúrást jelent nála. Azt is tudtuk, hogy idén nyáron elcsúszott ezzel, és az meg pech, hogy a legfontosabb párosítások rögtön az elején vannak. Ez persze mind csak szépítés, a csapat nyilvánvalóan rossz, de nem gondolom hogy Zeman kirúgása ezt megoldaná. És különben is, utána feltakarítani kemény munka, Pulga is szitkozódna magában eleget. Egyelőre az öreg a legjobb esélyünk, ichnusa és a beszámolók szerint a játék alakulgat, csak a hatékonyság rossz, ez viszont könnyen változhat.

Az Interrel szeretünk játszani, az elmúlt években nagyon jó meccseink voltak. Most jön az, hogy a blog történetében sokadszorra belinkelem Pinilla megmozdulását 2012-ből. (Fene egye meg, Agazzi is de jókat tudott védeni. Érte semennyi pénzt nem kaptunk, gratula.) Apropó Pinilla: rettenetesen hiányzik a csapatból, talán annyira is mint Astori. Nincs középcsatárunk, Saunak kell ott játszania, így nem lehet a balon, pedig az lenne a legnagyobb fegyverünk. Meg maga Pinilla középen. Hiába, ha magányosnak érzi magát Nainggolan nélkül, akkor nincs mit tenni.

Szóval az Inter: alapesetben nem félnék annyira, de itt most lehet hogy nagyon el fognak verni minket. Mazzarri szét fogja kontrázni a Z-mant, és sajnos nincs meg a védelem ahhoz hogy ez ellen bármit tenni tudjunk. Az is lehet persze, hogy az öregúr visszább áll és egy unalmas 0-0-t látunk majd… jó, ezt ne is vegyük komolyan. Abban bízhatunk, hogy ha az Inter ellen szokásos adok-kapokot mutatjuk be, akkor Cossu és Sau eleget villog, és Ekdal is hatékonyan rombol. Nem sok, de talán.

Végül pedig el lehetne azon hüppögni hogy mennyire elférne itt Astori: egy nagyon jó védő (és nem titok hogy a kedvenc játékosom), aki képes egymaga megállítani egy támadást, és ezzel Zemanlandiában sok pontot hozhatna. Mindenesetre a Romába igazolást nagyon jókor húzta meg, és egyszerűen nem lehet nem szimpatizálni azzal a csapattal, ahol ott van Nainggolan, De Rossi, és Astori-görög a belsővédő-párosuk.

Aki esetleg felismeri, honnan van a cím annak pacsi.

 • Curvasud93

  Lehet, a magyar-görögre ki kéne menni. Cholevas, Manolas, Torosidis megspékelve Ranierivel. 🙂

  Nagyon remélem, hogy marad nálatok Zeman, és ezt a jó eredményeinek köszönheti majd. Ahogy Nesta mondta, meg nem értett zseni. Mindenki imádja őket.

  • Hobgoblin

   Hát, most megnyugodhat egy kicsit.

   Cholevas az egyik legbutább játékos akit valaha láttam (de olyan Behrami-szintű), a másik kettő nagyon szimpi. Meg hát Samarast egyszer látni kell élőben:) Ranieri eddig nem valami meggyőző, Santosszal simán verték a románokat, de Claudio papa otthon is kikapott.

   • Curvasud93

    Mondjuk a Romában nagyon jól debütált, máshonnan nem ismerem. Az tetszik, hogy lázad.

    Szerintem többször nem kapnak ki a görögök, ez az egy meg belefér. Ez a csapat pont Ranierihez illik szerintem, van benne lehetőség, de nem olyan nagyok az elvárások.

 • madbalee

  Az idézethez: 22-es csapdája?

  • Hobgoblin

   Nem, de mondjuk oda nagyon passzolna:)